اورونوف نیم فصل از پرسپولیس جدا می شود؟
هافبک تهاجمی ملی پوش ازبکستانی تیم پرسپولیس همچنان از یک تیم قطری پیشنهاد دارد و ظاهرا می خواهد از این تیم جدا شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، واژه تکدی برای هیچکدام از انسان ها معنا و مفهوم مناسبی ندارد، زیرا برخی برحسب عادت و به دلیل اینکه کار خاص یا مشقت زیادی ندارد به تکدی گری روی آورده و براساس عادت و روزمرگی به آن به عنوان یک شغل نگاه می کنند شغلی که در سالیان اخیر جنبه خانوادگی پیدا کرده و شاید دهها میلیون تومان برای برخی از خانوارها درآمد دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، واژه تکدی برای هیچکدام از انسان ها معنا و مفهوم مناسبی ندارد، زیرا برخی برحسب عادت و به دلیل اینکه کار خاص یا مشقت زیادی ندارد به تکدی گری روی آورده و براساس عادت و روزمرگی به آن به عنوان یک شغل نگاه می کنند شغلی که در سالیان اخیر جنبه خانوادگی پیدا کرده و شاید دهها میلیون تومان برای برخی از خانوارها درآمد دارد.
شاید تکدی برای برخی عیب و عار نباشد اما برخی از ما حتی وقتی که یک زن با بچه کوچک یا یک مرد سالمند و فرتوت را در خیابان مشاهده کنیم همین موضوع باعث شود که ترحم را به خرج داده و به آنان کمک کنیم اما غافل از این قضیه هستیم که بسیاری از آنها از این شگردها و ترفندها برای کسب بیشتر روزی و درآمد خود استفاده می کنند.
کاری که این روزها دیگر به قول قدیمی ها حنای برخی از این افراد دیگر برای ما رنگی ندارد زیرا برخی با درآمدهای چند میلیونی روزانه در هر شرایطی فقط دنبال تکدی گری و کسب درآمد هستند.
واقعیت های متکدیان در تهران چیست و چه اقداماتی برای ساماندهی آنان در این کلانشهر صورت گرفته است؟
اگر چه برخی از متکدیان معتقدند که اگر دست جلوی دیگران دراز کنند بهتر از این است که از خانه آنها سرقت کنند. این نوع نگاه متکدیان مسیری را برای آنان فراهم کرده که هر روز شاید در یک خیابان برای اینکه شناخته نشوند، دست یاری به سمت مردم دراز می کنند تا روز خود را با کمک های مردمی بسازند.
اما اگر اینگونه آسیب های اجتماعی به بهترین شیوه ممکن ساماندهی شود، نه تنها چهره پایتخت ایران بیشتر از این مخدوش نخواهد شد بلکه جایگاه بهتری به چنین انسان هایی که تکدی گری را برای گجذران زندگی خود انتخاب کرده اند فراهم خواهیم کرد.
ناگفته نماند که بروز برخی آسیب های اجتماعی همچون تکدی گری زندگی را به کام مردم پایتخت تلخ کرده است.
اما این روزها تا حدودی روند مطلوب تری را پیش گرفته به طوری که شهرداری تهران به دنبال ساماندهی وضعیت این افراد در خیابان ها و چهارراه های این کلانشهر است به همین منظور در گفت وگوی خبرنگار ایرنا با سیدمحمد نقیب، مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران برخی موضوعات مرتبط با ساماندهی متکدیان، اقدامات پس از ساماندهی و حتی ایجاد فرصت های شغلی برای این گروه ها مطرح شده است.
ایرنا: ساماندهی متکدیان به چه شیوه ای دنبال می شود آیا آمار دقیق از تفکیک جنسیت متکدیان وجود دارد؟
نقیب: سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران برنامه ای تحت عنوان ساماندهی متکدیان را در برنامه های اصلی و اولویت های راهبردی خود قرار داده است بطوریکه از سال های گذشته این برنامه به صورت جدی دنبال شده و در سال جاری نیز برای ساماندهی وضعیت متکدیان در پایتخت این برنامه ها دنبال شده است. طبق آمارها و داده ها موجود از ابتدای سال 1403 تاکنون چهار مرحله طرح ساماندهی متکدیان در تهران اجرایی شده است تا بتوان زمینه کاهش حضور این افراد در سطح این شهر داشته باشیم.
در همین راستا در مرحله اول که در فروردین ماه سال جاری انجام شد از مجموع 651 متکدی شناسایی شده 551 مرد و 122 زن در مسیر ساماندهی قرار گرفتند البته این اقدام در مرحله دوم در خردادماه از مجموع 100 متکدی شناسایی شده 66 مرد و 34 زن، در مرحله سوم در مرداد ماه از مجموع 66 متکدی شناسایی شده 51 مرد و 15 زن به مسیر ساماندهی رسیدند.
همچنین طبق آخرین داده های آماری و اطلاعات موجود در مرحله چهارم طرح ساماندهی متکدیان در تهران که در شهریورماه انجام شد از مجموع 74 متکدی 53 مرد و 21 زن ساماندهی شدند که طبق این آمارها در نهایت در این چند مرحله 891 نفر متکدی ساماندهی شدند.
ایرنا: چرا برخی آمارها مربوط به ساماندهی متکدیان مغایرت دارد دقیق ترین آمارهای مربوط به این گروه ها چه تعداد هستند؟
نقیب: با توجه به برنامه ریزی های انجام شده در مدیریت شهری از ابتدای سال 1403 تاکنون 891 فرد متکدی در مناطق 22گانه تهران ساماندهی شدند و این به عنوان آمار کلی همه متکدیان شهر تهران محسوب می شود اما یک زمان ممکن است طرحی خارج از چهار طرح عنوان شده انجام شود که ما در ماه هایی که طرح ساماندهی در مسیر اجرا قرار گرفته این آمارها نیز مطرح شده است.
به عنوان نمونه سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از زمان آغاز سال جاری تاکنون 245 زن متکدی را در پایگاه های خدمات شهری به عنوان حامی شهر در مسیر ساماندهی قرار داده است اما در آمار ماهانه این عدد مغایر است زیرا برخی از زنان متکدی ممکن است در همکاری مشترک با مجموعه دیگر در طرح ساماندهی قرار گیرند. بنابراین مغایرت در داده های آماری زنان متکدی به این موضوع برمی گردد.
ایرنا: یکی از موضوعات مهم اقدامات پس از ساماندهی متکدیان است، در این زمینه چه برنامه هایی دارید؟
نقیب: طبق قانون، تکدی گری جرم محسوب می شود و متکدیان حرفه ای که به صورت سازمان یافته در چهارراه ها فعالیت می کنند، در همین راستا به مراجع قضایی معرفی می شوند. در مقابل، متکدیان واقعی که در شرایط نامناسبی از نظر درآمدی قرار دارند، به سازمان ها و نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و مراکز خیریه ارجاع داده می شوند تا تحت حمایت این نهادها قرار گیرند.
البته مسیر دیگری که برای رسیدگی به وضعیت متکدیان انجام می شود، مراکز کاریابی نیز برای کمک به بیکاران نیازمند در نظر گرفته است که بتوانند این افراد را تحت پوشش حمایتی خود قرار دهند.
ایرنا: این طرح ساماندهی متکدیان در پایتخت همچنان در حال اجراست؟
نقیب: با توجه به اینکه طرح های ساماندهی به عنوان یک اولویت در دستور کار سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران قرار دارد، اکنون اجرای ط رح چهارم به عنوان یکی از مراحل این اقدام در دستور کار است.
همچنین برای مرحله پنجم طرح ساماندهی که در ماه آینده اجرا خواهد شد مقدمات آن در حال انجام است به همین منظور پیش بینی می شود تا پایان سال بین 8 تا 10 طرح ساماندهی برای متکدیان، معتادان متجاهر، افراد بی سرپناه و کودکان کار در این کلانشهر اجرایی شود.
اما باید گفت که با اجرای طرح ساماندهی اقداماتی هم برای این افراد انجام می شود که در مجموع، متکدیان حرفه ای به مراجع قضایی و متکدیان نیازمند به نهادهای حمایتی معرفی می شوند.
ایرنا: بیشترین تعداد متکدیان مربوط به چه مناطقی از تهران است؟
نقیب: اصولا متکدیان در همه مناطق استان تهران حضور دارند اما تجمع آنان بیشتر در مکان های شلوغ، چهارراه ها و میادین پر رفت و آمد این کلانشهر است و به این معنا نیست که افراد متکدی در تهران فقط در مکان خاصی اقدام به تکدی گری می کنند.
براساس مشاهدات این افراد در همه میادین و چهارراه های بزرگ این شهر حضور داشته و اقدام به تکدی گری می کنند البته سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران از طریق گشت های فوریت های خدمات اجتماعی شهر این افراد را ساماندهی کرده و به مراکز تحت پوشش انتقال می دهد.
ایرنا: با توجه به اینکه بسیاری از متکدیان در بهشت زهرای تهران فعالیت دارند، چه برنامه ای برای این گروه ها دارید؟
برای سامان بخشیدن به وضعیت متکدیان در بهشت زهرای تهران نیز طرح ساماندهی ویژه آسیب های اجتماعی در این مکان با همکاری معاونت امور اجتماعی و فرهنگی سازمان بهشت زهرا و سازمان خدمات اجتماعی آغاز شده است، این طرح از روز 26 آبان ماه شروع شده و به مدت 10 روز ادامه خواهد داشت و هدف این طرح ساماندهی متکدیان، افراد بی سرپناه و کارتن خواب ها است.
با توجه به اجرای این برنامه به مدت 10 روز تمام تلاش خود را برای رسیدن به وضعیت مطلوب در بهشت زهرا نیز به کار گرفته ایم تا با راهبری اجتماعی و همکاری دیگر نهادهای متولی این برنامه به صورت مطلوبی اجرایی شود البته تمرکز این طرح بر ساماندهی وضعیت معتادان متجاهر است.
{{name}}
{{content}}